BEZOEK CACHET MODES

het juiste adres
Waar zitten wij?

Sassenstraat 25, Zwolle. Deze straat ligt in het centrum van Zwolle en is de oudste maar ook een van de mooiste straten van Zwolle. De Sassenstraat loopt vanaf de Sassenpoort tot aan de Grote Kerk (Grote Kerkplein, is het centrum van Zwolle).

De Sassenstraat zit vol met kleine, leuke aparte winkeltjes. De combinatie van historisch erfgoed en unieke winkels maakt de Sassenstraat tot een veelzijdige straat.

Waar kunt u parkeren?

Cachet is van verschillende parkeergelegenheden binnen 5 minuten te bereiken.

Enkele mogelijkheden om te parkeren zijn:
– Nieuwe Buitensociëteit
– Van Karnebeekstraat
– Van Royensingel
– Potgietersingel
– Emmawijk

Voor een compleet overzicht kunt u ook de kaart van alle parkeermogelijkheden van de gemeente Zwolle downloaden.

De Sassenstraat

Slingerend tussen de Sassenpoort en de Grote Kerk loopt de Sassenstraat. De Sassenstraat heeft een oude en indrukwekkende historie en is tevens de oudste straat van Zwolle. In het midden van de straat ligt de Bethlehemkerk en het Karel V huis.

De Sassenpoort ( gebouwd 1409 )is de enige overgebleven stadspoort van de stad.  De poort heeft veel gezien. Keizer Napoleon en zijn broer Koning Lodewijk Napoleon kwamen hier de stad binnen maar ook bekende Zwollenaren zoals: Van Thomas a Kempis, Joan Derk van de Capellen tot den Pol, Potgieter en Herman Brood hebben in de Sassenstraat gelopen.

In de Sassenstraat hebben zich altijd door de eeuwen heen veel ondernemers en ambachtslieden gevestigd maar ook bekende kunstenaars zoals Gerard ter Borch en Hendrick ten Oever, beiden kunstschilders, hebben er gewoond.

Nog steeds is de Sassenstraat een levendige straat met veel zelfstandige ondernemers daardoor zijn er veel speciaalzaken op het gebied van: exclusieve Mode, Kunst, Cadeau artikelen en Streekproducten.

In het midden van de straat vindt u het Bethlehemkerkplein om/op dit plein vindt u leuke Restaurants en gezellige terrassen.
Juist die diversiteit maakt de Sassenstraat zo leuk om te winkelen, lunchen, dineren of om gewoon doorheen te slenteren.

Met recht wordt deze prachtige straat in het hart van de binnenstad ook wel de P.C. Hooftstraat van Zwolle genoemd.

Contactgegevens

adresgegevens:

Cachet Modes Zwolle
Sassenstraat 25
8011 PA Zwolle

(038) 421 86 90

openingstijden:

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag

———

gesloten
10.00 – 17.30
10.00 – 17.30
10.00 – 17.30
10.00 – 17.30
10.00 – 17.30